Zoeken
  • Kelly Sue

10:10 Inspiration Daily


Vorige maand heb ik mogen pitchen bij de 10:10 Inspiratie Daily van Guidion.

Hier heb ik kunnen vertellen over de missie van SUE’s Warriors.

Benieuwd naar Guidion en de pitch? Bekijk >>hier<< de video!

De volledige pitch deel ik hier met jullie:

Inspiration Daily van Guidion: Pitch SUE's Warriors

Stichting SUE’s Warriors strijdt voor meer diversiteit in mode en media om een inclusieve samenleving, waarin in iedereen gelijkwaardig is, te promoten.

Diversiteit is momenteel een veel besproken onderwerp, maar helaas worden mensen met een lichamelijke handicap ook in deze discussie nog vergeten.

Er heerst nog een sterk ‘wij/zij-gevoel’, mede doordat we een onjuist beeld hebben van mensen met een lichamelijke beperking. Stigma’s als “zielig”en “hulpbehoevend” hebben als resultaat dat je in een minderwaardige positie komt te staan. Onterecht.

Mensen met kennis, kunde en talent, neergezet als zorgenkindje en incompetent. Grote misvattingen. Gebaseerd op wat? Uiterlijk? Discriminatie dus en helaas nog onbegrepen. En vaak als het gesprek wordt opengegooid, word het ongemakkelijk en onwennig en gaat het al snel over “gehandicapten”.. Het gaat over mensen! Handicap of niet, laten we focussen op waar we goed in zijn en wat we wél kunnen! Eerlijk en gelijkwaardig om wie wij zijn.

Een grote groep totaal niet op realistische wijze gerepresenteerd in ons dagelijks beeld, met als gevolg dat veel, voornamelijke jongere, mensen onzeker raken en een onjuist zelfbeeld ontwikkelen. Handicap of niet. Dagelijks gebombardeerd worden met een onhaalbaar, onrealistisch en eentonig schoonheidsideaal, raakt je bewust of onbewust.

Een maatschappelijk probleem dat nog niet de juiste aandacht krijgt of zelfs het tegenovergestelde bereikt. Want nu het onderwerp vaker wordt besproken, worden mensen met een hindernis, misschien zelfs wel meer dan tevoren, afgespiegeld als klagende, hulpbehoevende mensen. Zoals de artikelen over buschauffeurs die mensen in een rolstoel bij de bushalte laten staan.. en dan die reacties die daarop komen! De kloof wordt hierdoor alleen maar groter en waar het echt om gaat raakt op de achtergrond. Toegankelijkheid is een issue, maar door eerst bewustwording te creëren, bereik je hier meer begrip voor en dan pas is verandering mogelijk.

Het moet dus anders. Laten we nu eens licht schijnen op de positieve dingen!

SUE’s Warriors vecht niet tegen de gevolgen, wat dus juist een tegengestelde werking blijkt te hebben, maar pakt het “probleem” bij de kern aan. Door niet te vechten ‘tegen’, maar samen te werken ‘met’ en dus door bewustwording te creëren.

“If you want peace, talk to your enemies, not your friends.”

The enemy; de vijand van een eerlijke beeldvorming en dus van een inclusieve, gelijkwaardige samenleving, is de partij die het meest invloed heeft op die beeldvorming. Het dagelijks beeld waar wij zo goed als mee gebrainwasht worden. Hoe het zou moeten zijn, hoe we eruit zouden moeten zien, whats hot, what not. We moeten er dus voor zorgen dat de “vijand” er bewust van wordt en vervolgens begrip heeft voor de situatie en dus wilt bijdragen aan een verandering, een inclusieve samenleving waarin iedereen gehoord wordt.

De partij, of eigenlijk partijen, die ons beeld en dus beeldvorming het meest beïnvloeden, zijn mode en media. SUE’s Warriors laat hen een eerlijk en realistisch beeld zien in een taal die zij spreken; Fashionable, elegant, strong en powerful. Een beeld die niet meer te ontkennen valt als 'gelijke'. Een taal in de vorm van beeld. Een sterk tegenbeeld. Zo hopen wij de ogen te openen van deze partijen. Willen wij bereiken dat zij openstaan voor ons verhaal, ons beeld en onze missie voor een eerlijke en gelijkwaardige inclusieve samenleving. Want hier start ook de bewustwording bij onze samenleving.

Om een sterk tegenbeeld te kunnen laten zien, ontwikkelen we fashionable shoots en zijn wij SUE’s Warriors TV gestart. Om dit te kunnen financieren, hebben wij uw hulp nodig. Iedere bijdrage brengt ons dichter bij onze “vijand” om er een vriend van te kunnen maken. Om samen weer een eenheid te kunnen vormen.

Bij iedere donatie boven de €7,50 ontvangt u een Warrior Patch en daarnaast hebben wij gave statement artikelen in onze online Warrior shop! Met de aanschaf van deze artikelen, ofwel onze Warrior Wear, steunt u ook stichting SUE’s Warriors en kunt u tevens ons statement delen: Broken Crayons Still Color!

Samen voor een gelijkwaardige samenleving!

Diversity is Key to Unity.

Kelly Sue

& SUE’s Warriors

Over >>Guidion<<


25 keer bekeken