Zoeken
  • Kelly Sue

Appeltjes van Oranje


Afgelopen maandag is de stem-tiendaagse begonnen voor het Appeltje van Oranje 2018. Zeer vereerd dat SUE's Warriors genomineerd is voor een Appeltje! Nu is het dus zaak dat we zoveel mogelijk stemmen werven om dit felbegeerde Appeltje te kunnen winnen. Met de geweldige prijs van €15.000 die hieraan vast hangt, kunnen we onze campagnes voortzetten.

SUE’s Warriors is een bijzondere stichting.. We komen krachtig over en wij houden ons verre van "zielig" of het inzetten van een "zieligheids-factor". Toch spreekt dit mensen wel vaak aan; "ah, wat zielig, laten we helpen". Super goed uiteraard! Ik ben blij dat het zo werkt en dat we dus empathie hebben. Absoluut, maar wij willen niet op die manier gezien worden. Wij willen juist van het hele zieligheids-stigma af. Mensen in hun kracht zetten. Ik geloof dat dit al redelijk goed lukt, gezien de mooie en bijzondere reacties die ik mag ontvangen over wat SUE's Warriors heeft betekend voor hun zelfbeeld en zelfverzekerdheid. Het gevoel dat er echt nog mogelijkheden zijn en alles nog openligt. Maar dit betekend niet dat we er al zijn of geen hulp nodig hebben om onze doelen te behalen. Er is wel degelijk nog een maatschappelijk probleem dat wij willen oplossen en daar hebben wij steun bij nodig.

Dus hierbij stel ik SUE's Warriors "kwetsbaarder" op en ben ik open over wat er nog schort aan onze samenleving.

Stichting SUE's Warriors toont een zelfverzekerd en krachtig beeld. Wij laten zien wat er nog allemaal wél mogelijk is en bewijzen we wat wij kunnen. Maar waneer je een lichamelijke beperking hebt, moet je er vaak wel harder voor werken om jezelf te bewijzen, omdat er nog veel vooroordelen zijn en zelfs discriminatie hierbij een nog veel voorkomende issue is.

We krijgen vaak nog geen eerlijke kansen, mede door deze vooroordelen. Plus dat wanneer je een zichtbare lichamelijke beperking hebt, het nog vaak voorkomt dat je vreemd en ongemakkelijk benaderd wordt. Dat je rolstoel soms zomaar ongevraagd geduwd wordt, heb ik al meerdere keren gehoord. Of dat je bij de kassa wordt aangesproken alsof je 3 jaar bent.

SUE’s Warriors is er om een realistisch beeld neer te zetten, om te laten zien dat we geen 3 zijn of zielig of hulpbehoevend. Daarnaast steken we een hart onder de riem bij personen in gelijke posities, willen we hen een beter zelfbeeld geven, inspireren en motiveren. We willen een sterk tegenbeeld geven.

Beeldvorming wordt het meest beïnvloed door mode en media. Dat is de reden dat we zoveel mogelijk vanuit die kant bewegen en samenwerkingen aangaan met deze partijeen. (in plaatst van "boos" te zijn op die partijen, zoals hier te lezen is)

Op het moment dat een mensen met een lichamelijke beperking vaker te zien zijn in ons dagelijks beeld, uiteraard op een positieve, krachtige manier, verander je automatisch het beeld over mensen met een lichamelijke beperking. Door een gelijkwaardig beeld neer te zetten, zal een gelijkwaardige behandeling ontstaan. Wat we willen bereiken is dat iedereen mee doet om wie je bent en wat je kunt.

Om dit beeld te kunnen bereiken, om een significante verandering te kunnen maken in de samenleving, een samenleving waarin iedereen echt mee doet, zullen we nog hard moeten werken.

Deze prachtige prijs, het Appeltje van Oranje, kan ons dus helpen om campagnes op te zetten en dus onze boodschap uit te kunnen dragen.

Het "probleem", wat er wel degelijk is, spreken wij dus vanuit de stichting weinig over. We klagen niet over wat allemaal mist en beter moet, onze vlogs en social media berichten zijn veelal positief. Dit is omdat we gezien willen worden op een positieve manier. We willen een krachtig beeld neerzetten, omdat dit ons doel helpt te bereiken. Dat betekend niet dat het probleem er dus niet is. Er moet echt iets veranderen.

Meer diversiteit; een veel besproken onderwerp, ook in de fashion-scene.. maar ook hier worden mensen met een lichamelijke beperking bij vergeten..

We willen niet schreeuwen om hulp en we willen niet klagen, maar er er zal wel degelijk iets moeten veranderen. En dit zullen we samen moeten doen.

Dus voor een eerlijke en gelijkwaardige samenleving, stem SUE's Warriors. :-)

Samen staan we sterker. Laat de 'samen' in samenleving ook echt weer 'samen' zijn.

Diversity is the Key to Unity!

Liefs,

Kelly Sue

Update:


84 keer bekeken