Zoeken
  • Sofie

Ice Cube Events


Op 29 juli 2017 heb ik een hartverwarmende middag beleefd tijdens de workshop van Ice Cube Events over de Wim Hof Methode bij Bed & Breakfast Opperdoes (zeer sfeervol & rolstoeltoegankelijk! )

Vorig jaar ontmoette ik Jacqueline en Ron (eigenaren van de Bed & Breakfast) bij een masterclass van Michael Pilarczyk. Toen ik op hun site las over deze workshop heb ik me meteen aangemeld. Nieuwsgierig naar het effect op mijn lijf en mindset.

Ik ben warm ontvangen door Ronald en Lilian. Wat een lieve stralende mensen! In het begin van de workshop vertelt Ronald over de ademhalings en concentratietechniek van de Wim Hof Methode en hoe hij de methode geleerd heeft. Ook vertelt hij het verhaal van Wim Hof zelf en zijn motivatie om meer liefde en verbondenheid in de wereld te brengen. Prachtig! Na een voorstelrondje gaan we aan de slag met de ademhalingsoefeningen. In de tweede ronde ervaar ik een 'natural high'; een heel bijzondere ervaring! Mijn vingers en gezicht tintelen, ik hoor mijn hartslag en allerlei zachte rustgevende geluidjes in mezelf. *bliss*

Na de ademhalingsoefeningen volgt het ijsbad! Heel bijzonder om bij iedereen binnen de 2 minuten diverse emoties voorbij te zien komen, vooral het omslagpunt, na ongeveer 40 seconden, naar acceptatie en rust. Ja, het is koud. 0 graden om precies te zijn. En het begin is niet zo makkelijk, maar Ronald heeft mij er prima doorheen gecoacht. Na de eerste kou is het enorm bijzonder om te ervaren hoe je lijf als het ware een onderhuidse wetsuit aantrekt en weer warm wordt. Call it magic. Met liefde en plezier ga ik dan ook later voor een tweede ronde.

Thuis ben ik begonnen met koud afdouchen en spring ik inmiddels zonder nadenken achter mijn huis het IJ in (nog niet middenin de winter). Heerlijk verfrissend en wat een energie krijg ik ervan!

Ik kan iedereen de workshop aanbevelen; het is leerzaam en een ontzettend leuke en bijzondere ervaring. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het effect van de Wim Hof Methode op de gezondheid en veel mensen zijn enthousiast over het effect op lichaam en geest.

Op 14 januari is er weer een mogelijkheid om mee te doen! Durf jij het aan? Schrijf je dan hier in.

Liefs,

Sofie


35 keer bekeken