Zoeken
  • Kelly Sue

The Art of Attitude


Photo: Kim Strobos

YES!! THE WORD IS OUT!

SUE's Warriors x Artiitude present: The Art of Attitude!

We waren al enige tijd bezig met de voorbereidingen van onze samenwerking en ik kon niet wachten het aan iedereen te vertellen! Wij zijn allemaal enthousiast over deze leuke samenwerking en het voelt dan geweldig om het eindelijk bekend te kunnen maken! Weer een mooie stap naar een inclusieve samenleving.

SUE's Warriors

Dit jaar startte ik stichting SUE's Warriors om meer bewustwording te creëren voor inclusie van mensen met een fysieke handicap. Dit is een vervolg op m'n kledinglijn 'SUE', mijn kledinglijn voor mensen in een rolstoel. Destijds was mijn focus op kleding in de zithouding, want er was nauwelijks mooie, goed zittende kleding voor mensen in een rolstoel. Na de shows van SUE op Amsterdam FashionWeek en de reacties die daaruit voorkwamen, kwam er meer en meer naar voren dat het gebrek aan kleding in de zithouding niet het directe probleem is, maar een indirect probleem; het is een gevolg van uitsluiting.. Willen we een probleem oplossen, dan moet je dit bij de kern aanpakken.

Uitsluiting

Met stichting SUE's Warriors willen wij dus bewustwording creëren van deze uitsluiting, want ik ga ervan uit dat dit niet "bewust" is ontstaan! Als wij de mode-, beauty- en media industrie en onze maatschappij een spiegel voorhouden en daarbij laten zien hoe het anders kan, beter kan, dan is dat een mooie stap naar de verbetering van een inclusieve samenleving. Hoe wij dat gaan doen?

Beeldvorming

Door nogmaals te kijken naar de kern; beeldvorming. Dit speelt een grote rol als het gaat om uitsluiting, acceptatie en gelijkwaardigheid. Wat is jouw beeld betreft mensen met een lichamelijke handicap en hoe komt dat? Besef jij je daarbij dat jij dit net zo goed kunt zijn? We zijn namelijk allemaal mensen en dus zo heel verschillend zijn we helemaal niet, toch?

Maar wanneer jou een heel ander beeld wordt voorgeschoteld van wat schoonheid is, kracht en succes, dan raakt dat zo geleidelijk in je systeem, onbewust. Beeldvorming dus, daar moeten we iets gaan veranderen.

Samenwerken

Beeldvorming wordt vandaag de dag vooral beïnvloed door mode en (social)media. Hier moeten we dus wezen. Nu is er de optie om 'boos te doen' tegen of op deze industrie, maar daar schieten we geen drol mee op en zoals ik al eerder noemde; ik neem aan dat deze uitsluiting niet bewust is ontstaan. Het is een creatieve industrie die visueel is ingesteld, zou is het nou eenmaal. Prima, maar het is wel tijd om bij te gaan sturen en korte metten te maken met deze 'uitsluiting' en te laten zien dat schoonheid veel breder is. We zijn allemaal anders, maar wel gelijkwaardig. Naar mijn mening zit juist die schoonheid in onze verschillen.

Samenwerken dus! De samenwerking met Artiitude is een mooi bewijs dat er dus wel degelijk openheid voor meer diversiteit en inclusie is en deze samenwerking zal ook een prachtig voorbeeld zijn van hoe inclusie in de mode eruit ziet!

Volgende maand gaan we de samenwerking met Designerlabel Artiitude aftrappen en kunnen we al prachtige beelden laten zijn van een diversity shoot! Een mooie start van hopelijk een reeks van gewekdige voorbeelden die uiteindelijk zullen leiden naar een inclusieve mode-, media en beauty industrie en samenleving! En dus het begin van een positieve beeldvormingsverandering.

Een prachtig voorbeeld

Wij zijn dus ontzettend trots op de samenwerking met dit geweldig creatieve label Artiitude! Niet alleen omdat het een prachtig label is met een collectie die is ontstaan uit puur vakmanschap, maar omdat Artiitude vanaf het begin vanuit een puur hart diversiteit omarmt. Artiitude is hiermee een prachtig voorbeeld!’

We houden jullie op de hoogte via onze nieuwsbrief, Facebook pagina en Instagram.

Veel liefs,

Kelly Sue

Over Artiitude

In maart 2016 startte fashion designer Marissa Moll Artiitude. Zij vond dat het tijd was voor iets nieuws. Marissa wilde de Nederlandse mode-industrie opschudden en ontwierp een collectie met aandacht voor kunst en puur vakmanschap. Een collectie gevuld met stoere, kleurrijke en uitgesproken handgeschilderde leather jackets en accessoires wat resulteerde in contemporary high fashion met een uitgesproken en persoonlijke boodschap. Marissa’s eerste kledinglijn was een groot succes. Dit leidde naar indrukwekkende samenwerkingen met internationale merken en respectabele artiesten, zoals haar show op Amsterdam FashionWeek met modellen als Fred van Leer, Everon Jackon Hooi, Toprak Calcineer en Amanda van Effrink. Bijzondere samenwerkingen worden nu verder doorgezet, nu gericht op een maatschappelijke boodschap, eentje die de mode-industrie zeker doet opschudden. Namelijk de samenwerking met SUE’s Warriors, een stichting die pleit voor meer diversiteit in mode en media.

SUE’s Warriors

Gelijkwaardigheid, diversiteit en eenheid, dat is wat stichting SUE’s Warriors samen met haar ambassadeurs; de Warriors, uitdraagt. Als eenheid strijden de Warriors voor een eerlijker en krachtiger beeld van mensen met lichamelijke beperking en voor meer diversiteit in mode & media. Samen laten zij de werkelijkheid zien en doorbreken zij stigma’s. Dit doen zij door middel van samenwerkingen met andere designers, fashionshoots en shows en een eigen online tv-kanaal.

_______

Update:

Kick-off Event 'The Art of Attitude'


93 keer bekeken