ABOUT us

We Are

SUE'S WARRIORS

- BROKEN CRAYONS STILL COLOR -

SUE'S WARRIORS

Gelijkwaardigheid, diversiteit en eenheid, dat is wat stichting SUE’s Warriors met haar ambassadeurs; de Warriors, uitdraagt.

 Als eenheid strijden de Warriors voor een eerlijker en krachtiger beeld van mensen met lichamelijke beperking en meer diversiteit en participatie in mode en media. Stichting SUE’s Warriors wil geen ‘wij en zij’, maar: ‘wij allen’. Wij willen bruggen bouwen, connecties maken en samenwerkingen aangaan, om de beeldvorming van mensen met een lichamelijke beperking krachtiger en eerlijker te maken. Samen willen wij stigma’s doorbreken.

ONTSTAAN

SUE'S WARRIORS

Het grootste probleem waar wij tegenaan liepen is de stigmatisering van en onjuiste beeldvorming over mensen met een (lichamelijke) beperking.

Stichting SUE’s Warriors is ontstaan uit de ervaringen, reacties en bevindingen die Kelly Sue Lampers heeft opgedaan als designer voor SUE b.v. SUE is gestart als kleding label voor mensen met een lichamelijke beperking, die aangeven zich niet gerepresenteerd te voelen in de media en mode-industrie. Concreet betekent dit dat veel mensen in een rolstoel of met een prothese, geen passende kleding kunnen vinden. Echter, het grootste probleem waar wij tegenaan liepen is de stigmatisering van en onjuiste beeldvorming over mensen met een (lichamelijke) beperking. In media en mode zien we niet de diversiteit terug die onze samenleving juist zo kenmerkt. Dit zorgt vaak voor een onzeker en minderwaardig gevoel bij de doelgroep die niet voldoet aan het “perfecte plaatje”.

IMAGO

Wat Kelly Sue definitief over de streep trok om zich in te gaan zetten voor een eerlijkere beeldvorming over deze doelgroep was een toonaangevende ontwerper die haar vertelde ‘gehandicapte passen niet bij ons imago..’.

Het initiatief van Kelly Sue om hier verandering in te brengen stuitte op veel weerstand. Designers met wie een samenwerking wilde onderzoeken bleken nog veel minder inclusief dan Kelly Sue van tevoren had voorzien. Ze kreeg reacties als ‘wij richten ons alléén op jonge vrouwen met interesse voor mode, lifestyle en beauty’, alsof jonge vrouwen met een beperking daar geen interesse in zouden hebben. Met enige regelmaat hoorde ze ook ‘onze doelgroep is hier nog niet klaar voor’. Wat Kelly Sue definitief over de streep trok om zich in te gaan zetten voor een eerlijkere beeldvorming over deze doelgroep was een toonaangevende ontwerper die haar vertelde ‘gehandicapte passen niet bij ons imago..’.

ROLMODELLEN

Zo begon SUE’s Warriors eind 2017 met de eerste campagnes en shows op Amsterdam Fashion Week om diversiteit, maar ook een body-positive mindset te bevorderen.

 De modellen van SUE’s Warriors kregen vervolgens na de shows ook opdrachten van andere bedrijven. Niet alleen het zelfvertrouwen van de modellen kreeg een boost, ze werden ook rolmodellen voor andere jonge mensen met een lichamelijke beperking. Hiermee zijn de eerste stappen naar een eerlijke beeldvorming en inclusieve samenleving gezet, zodat we in de toekomst niet meer zullen horen dat men nog niet klaar is voor ons. Alsof we tot die tijd nog even moeten wachten te bestaan!

BEELDVORMING

Dat de beeldvorming over mensen met een (lichamelijke)beperking zeer beperkt en

onrealistisch is, is ondertussen geen nieuws meer.

 Diversiteit is de realiteit, dus waarom zien we dat niet terug in de media en de mode? De Warriors zijn het zat om zichzelf in de media alleen terug te zien als ‘anders’, en voelen zich door de mode-industrie niet gezien. Het gebrek aan herkenning in rolmodellen zorgt voor onzekerheid en het gevoel aan de zijlijn te staan; nooit écht mee mogen doen. De Warriors willen niet langer práten over de noodzaak van diversiteit en inclusie, dat wordt al genoeg gedaan. Daarom nemen we het heft in eigen handen.

Email

Heb je een vraag, suggestie of wil je iets leuks met ons delen? Mail ons dan op

sueswarriors@gmail.com

SUE's Warriors TV

Volg SUE's Warriors voor handige tips, leuke nieuwtjes, bijzondere reizen en krijg een kijkje achter de schermen op SUE's Warriors TV.

  • SUE's Warriors FB

Facebook

Like SUE's Warriors op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updates. 

  • Insta SUE's Warriors

Instagram

Volg de insta-stories van alle Warriors en bekijk alle front- and backstage foto's en onze Diversity Shoots!